Får skreddersydd utdanning

- Å lære om «lean», styresystemer og sånt er verdifullt, men det krever altså innsats! bekrefter Cathrine Løkken Johansen til Fædrelandsvennens journalist som skriver om den skreddersydde utdanningen Prosessindustri+ beregnet på operatører i Eyde-klyngen.

19.januar publiserte FVN en artikkel om studiet Prosessindustri+ ved Sørlandets fagskole. Studiet som Eyde-klyngen, Norsk Industri og Fagskolen har samarbeidet om å lage.

 

- Ventet på dette

- Jeg har ventet på noe sånt, og jeg lærer ting jeg ikke er innom i hverdagen. Men selvstudium, kjøring og én skoledag per uke er ganske krevende, sier Cathrine Løkken Johansen til FVN.

Hun er veldig fornøyd med å få en slik etterutdanning som er verdifull for jobben hun skal gjøre i en industri som er under utvikling. 

 

Bra å komprimere

-Det er bra å komprimere en teknologiutdanning på den måten. Og jeg registrerer at samarbeidet mellom Eyde-klyngen og Sørlandets fagskole er godt. Det er et stort behov for å etterutdanne ansatte. Det må bedriftene være seg bevisst, etterspørre etter- og videreutdanningstilbud og melde på folk når anledningen byr seg. De store aktørene har gjerne egne opplegg, mens små og mellomstore bedrifter er mer avhengige av offentlige tilbud, sier Kjetil Tvedt, fagsjef kompetanse hos Norsk Industri, til FVN.

Han var med på å utarbeide innholdet i Prosessindustri +. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev