Prosjektleder Karianne Ormseth og produktsjef Svein-Inge B. Ringstad i MIL, Tonje Holand Salgado i Eyde-klyngen og Lene Merethe Liodden, adm.dir i MIL rundt en minifabrikk på MIL.
Prosjektleder Karianne Ormseth og produktsjef Svein-Inge B. Ringstad i MIL, Tonje Holand Salgado i Eyde-klyngen og Lene Merethe Liodden, adm.dir i MIL rundt en minifabrikk på MIL.

- Tror alle har behov for digital innovasjon

Lene Merethe Liodden har vært administrerende direktør for MIL i tre måneder nå, og ønsker at flere av Eyde-klyngens bedrifter benytter seg av de gode mulighetene for en digital utvikling som finnes her.

- Jeg ønsker å fri til Eyde-klyngens bedrifter. Vi vil være  et lavterskeltilbud og vi er opptatt av vårt samfunnsoppdrag - å bevare og skape arbeidsplasser i hele Norge. Jeg tror alle har behov for digital innovasjon, sier lederen av MIL.

 

Innblikk i morgendagens teknologi

Som leder av MIL blir hun kjent med mange ulike bedrifter, og får innblikk i både dagens og morgendagens teknologi. Spesielt innenfor videreutvikling av materialteknologi, robotisering og automatisering. 

- Jeg ønsker at bedriftene kan ha et sted å drøfte problemstillinger og finne løsninger. Ikke bare få en generell omvisning. Vi skal være en arena for kompetanse og opplæring, sier Liodden, som har et ønske om at bedriftene inkluderer MIL og problemløsning når de utformer sin digitale strategi. 

MIL er også en viktig aktør for de nye grønne teknologisatsingene som nå skjer i regionen.

 

Avansert senter

Liodden kommer fra en lederstilling som Vice President i MHWirth - en bedrift som leverer tekniske løsninger innenfor olje- og gassfeltet. Hun har lang erfaring med mekatronikk, digitalisering, dataanalyse og strategi. 

MIL eies av Universitetet i Agder og forskningsinstituttet NORCE og er et svært avansert senter innen mekatronikk og andre beslektede fagområder. Hovedoppgaven er å hjelpe virksomheter med å utvikle, pilotere og verifisere nye teknologier og produkter.

Les mer om Lene Merethe Liodden her

Meld deg på vårt nyhetsbrev