Nye tilskudd til NODE Eyde Women

NODE EydeWomen er i full gang igjen etter to corona-år og feiret 10 årsjubileum på Strand Hotel Fevik med mange nye tanker og ideer fremover! Og her dukket det også opp mange nye, unge som ønsker å bidra aktivt i NEW.

- Jeg begynte å studere mekatronikk på Universitetet i Agder fordi jeg er en kreativ sjel, og så synes jeg det er veldig spennende å skape noe som jeg følte kunne være nyttig. Det er ingen grenser for hva man kan skape, sier Vinuja Gabrielsen fra Bitmesh. 

 

Skulle egentlig bli danser

Hun gikk egentlig på danselinjen, og hadde planer om å bli danser, helt hun hun fant ut at hun ville noe mer. Den kreative siden av henne fikk hun også bruk for ved mekatronikk.

- Det er innmari gøy å kunne skape ting. Det er veldig teit å si det, men av og til føler man seg som en gud fordi man får ting levende. Det er skaperglede, sier hun selv om valget av karriere.

I fjor leverte hun bacheloroppgaven sin ved Bitmesh: "Preventing human error in fire suppression systems with ball valve monitoring". Funksjonaliteten ved ting blir ofte ødelagt av menneskers feilbruk, som å skru en ventil feil vei. Det er noe teknikkutviklere bør ta hensyn til, i følge Vinuja.

 

Ønsker å inspirere andre

Vinuja Gabrielsen har veldig lyst til å inspirere flere unge til å velge teknologiutdannelse. Men der er det fortsatt en vei å gå for å påvirke. NEWs arbeidsgruppe NEW Rekruttering jobber aktivt med dette, og trenger stadig ambassadører. Vinuja har engasjert seg i arbeidsgruppen NEW Media for å prøve å nå ut til de unge på den måten.

Under NEWs 10 årsjubileum ble det jobbet og diskutert i de ulike prosjektgruppene veien videre for NEW. Og med alle de nye, unge hodene i nettverket, sammen med de mangeårige erfarne NEW-medlemmene, er NEW aktuell og oppgående som aldri før.

 Se flere bilder her

Meld deg på vårt nyhetsbrev