Fire nye år i teknologirådet

Helene Falch Fladmark, daglig leder i Eyde-klyngen, er utnevnt av Regjeringen til fire nye år i Teknologirådet, som skal gi råd til Stortinget og Regjeringen om ny teknologi.

- Teknologirådet er et viktig organ. Vi skal gi Stortinget og øvrige myndigheter nyskapende og begrunnede innspill om ny teknologi, og sette muligheter og utfordringer ved teknologien på dagsordenen, sier Falch Fladmark, som nå går inn i sin andre fire-årsperiode i Teknologirådet.

Teknologirådet er oppnevnt av Kongen i statsråd og er sammensatt av personer med bred innsikt i aktuelle teknologier, nyskapningsvirksomhet og samfunnsspørsmål.

Innsikt i utviklingstrender

- Det er spennende faglig, hvor vi får bidra med innsikt i utviklingstrender innen både kunstig intelligens, hvordan teknologien kan skape nye arbeidsplasser og også hvordan teknologien påvirker demokratiet, poengterer hun.

Algoritmene i sosiale medier har i den senere tid blitt satt i søkelyset, siden markedskrefter og politikk er med på å styre informasjonsstrømmen til folk. Hva ulike mennesker får opp i nyhetsfeeden i sine sosiale medier, viser seg å ikke være helt tilfeldig. Filtrert informasjonsflyt kan være en trussel mot demokratiet. Dette er et av temaene Teknologirådet jobber med.

- Vi prøver å ta disse trendene og belyse dem i en norsk sammenheng, sier hun.

 

Grønne verdikjeder 

- Grønne, elektriske verdikjeder, som batterier, er noe vi jobber med, og som også Eyde-klyngen jobber med. 9.desember samarbeider Eyde-klyngen og Teknologirådet om et webinar om batteriverdikjeden   for Stortingspolitikere, informerer Falch Fladmark.

Hvordan ny teknologi kan skape vekst gjennom sirkulærøkonomi, er et aktuelt tema for både Teknologirådet og Eyde-klyngen.

Helene Falch Fladmark er i Teknologirådet, uavhengig av hennes rolle i Eyde-klyngen.

Les mer her, og se hvem andre som sitter i rådet

Les mer om Teknologirådet

Meld deg på vårt nyhetsbrev