Birkeland topper med antall industriarbeidere

Industribygda Birkeland sysselsetter nesten 500 i industrien. 3B Fibreglass står for 220 av dem. 

Fædrelandsvennens oppslag fredag 23.februar om Sørlandets fremste industribygd Birkeland, viser viktigheten av de seks nevnte bedriftene som til sammen gir arbeid til nesten 500 mennesker. 3B Fibreglass Norge er en av dem. 

Tre og glassfiber

Bygdas beliggenhet midt inne i skogen, er en av forklaringene på hvordan en liten bygd kan ha såpass stor industri.  Treforedlingsindustrien er gull verdt, og ordfører Anders Christiansen sier til FVN at Birkeland må fortsette å utvikle industrien for å bli et senter for satsing på tre på Sørlandet.

Men det er likevel den indisk-eide glassfiberbedriften 3B Fibreglass som er den største bedriften i bygda med en årsomsetningen på omtrent en halv milliard kroner, og driftsresultater på omkring 90 millioner kroner årlig. Bedriften er verdensledende leverandør av glassfibertråd til en verdensomspennende vindmølleproduksjon.

Framtidsrettet

- Viktigst er industriens egen evne til framtidsrettet utvikling. Den har satset grønt og funnet sin plass i en ekspanderende, framtidsrettet verdikjede, skriver Fædrelandsvennen i sin leder dagen etter avisoppslaget. 

Les mer i FVN

Meld deg på vårt nyhetsbrev