Hva er en god Eyde leder?

Må lederen sette seg selv til side for å lede andre? Dette var et av spørsmålene studentene ved Eyde Leder ble litt mer klokere på etter torsdag og fredag i Lindesnes.

Å være en leder i en endringsprosess, er krevende.

- Vi må overbevise om at endring er nødvendig for at bedriften skal overleve. Du kan ikke endre en bedrift uten å endre enkeltmennesket, sa førstelektor ved UiA, Ivar Amundsen om endringsledelse og lærende organisasjoner.

Psykologi

Eyde Leder er godt i gang med andre sitt andre kull som skal lære seg å lede prosessindustrien inn i en bærekraftig utvikling.

Studentene i Eyde Leder brukte torsdag og fredag hos GE Healthcare i Lindesnes for å lære om å lede mennesker gjennom endring. Organisasjonspsykolog Inge Bergdal viste både gjennom forelesning og psykologiske gruppeoppgaver at de mellommenneskelige utfordringene på arbeidsplassen kan være til hinder for utvikling og innovasjon.

 

Se folkene

Jorunn Gislefoss, fabrikkdirektør ved GE Healthcare, fortalte om sin egen erfaring fra ledelse, og hvilke viktige faktorer som bør være til stede når du skal lede andre.

- Du må være glad i folk, og fortsette med kontinuerlig forbedring, rådet hun.

 

 

Eyde Leder startet for første gang i 2014 og er en del av Eyde HR-forum. 

Ansatte fra flere Eyde-bedrifter er med i det ettårige utdanningsprogrammet i samarbeid med NCE Eyde og UiA.

Meld deg på vårt nyhetsbrev