workshop i internasjonalisering

Registration closes: Wed 23. May 2018 - 00:00
Time: 25/05/2018 - 14/06/2018 |
Open for all
Location: Sørlandets Kunnskapspark, Gimlemoen 19, Kristiansand, møterom Alfa

Er du i en bedrift som ønsker internasjonal vekst de nærmeste 6-12 månedene? Da må du melde deg på denne workshopen.

Oversikt over programmet

  • Før første samling  melder du inn hvilke marked(er) din bedrift vurder ekspansjon til, og hvilke kundesegment du henvender deg mot. Du sender også inn en enkel forretningsmodell med oversikt over din virksomhet

 

  • Dag 1 jobber du med faktorer som vil kunne påvirke virksomheten din i det nye      markedet. Vi starter kartleggingen av markedskrefter, industrikrefter, makroøkonomiske forhold og nøkkeltrender. I tillegg vil vi hjelpe deg å identifisere risiko knyttet til ekspansjon og eksport. Du vil bli presentert for et sett verktøy som vil hjelpe deg med kartleggingen.

 

  • Mellom samlingene skjer to ting.
    • Du bruker verktøyene til å jobbe videre med den delen av kartleggingen du enkelt kan gjøre selv.
    • Samtidig vil Innovasjon Norges rådgivere ved kontorene ute i verden gi deg       tilbakemelding og tilgang på informasjon knyttet til ditt marked. De kan også sette deg i kontakt med relevante kunder og miljøer i markedet.

 

  • Dag  2 handler om å bruke innsikten fra de siste ukene til å skissere en plan for veien mot en god markedsintroduksjon. Du vil bli bedt om å dele innsikt du tror kan ha interesse for andre deltakere slik at alle kan lære av hverandre. Deretter vil vi gå gjennom kritiske suksessfaktorer for å lykkes med en internasjonal satsing, og du vil gjennomføre en selvtest på om du er klar for ekspansjon. Basert på dette vil du skissere en plan for hvilke aktiviteter og tiltak som trengs for å sikre en god markedsintroduksjon – hva du må gjøre selv, og hva Innovasjon Norge og andre kan hjelpe deg med.

  

Målgruppe for programmet er bedrifter som aktiv søker internasjonal vekst i løpet av de neste 6-12 månedene. Tidligere deltakere har foretrukket å stille med to personer for å sparre underveis i workshopene, og for å fordele arbeid med å utvikle prosjektet underveis. Meld derfor gjerne på flere fra bedriften dersom dere ønsker. Deltakerne bør ha en sentral rolle i å bringe bedriften ut i verden.

 

For spørsmål:

Tommy Odinsen, epost tommy.odinsen@innovasjonnorge.no telefon 95895781   

 

Program

  1. Friday, 25 May 2018 - 10:00 - 15:00 : 1.samling
  2. Thursday, 14 June 2018 - 10:00 - 15:00 : 2.samling

Contact

tommy.odinsen@innovasjonnorge.no